home - kalender - informatie - nieuws - adressen - campings - kampeerwinkels - kampeerbladen - checklist - links - contact

Tent reinigen

Niemand ontkomt er aan dat een (voor)tent na verloop van tijd vuil wordt. Zeker (voor)tenten die het gehele seizoen buiten staan zullen snel vervuilen. Er zijn diverse reinigingsmiddelen voor de tent op de markt. Eén daarvan is Alpha 123.

Tommy Boisen van Isabella heeft onderzocht hoe efficiënt Alpha 123 tentdoekreiniger is. De tent is een Ambassador 2504 die drie zomers en drie winters op de Frigaards Camping heeft gestaan voordat Tommy en Alpha hem eens goed en zorgvuldig onder handen namen. Eerst werd de tent met behulp van een tuinslang en een middelharde borstel aan een lange steel grondig schoongespoeld. Daarna werd Alpha tentdoekreiniger aangebracht terwijl de borstel het vuil los schrobde en het schuim zijn werk deed.

De volgende stap was de tent goed met de slang af te spoelen, zodat alle tentdoekreiniger werd verwijderd. Tommy heeft slechts één keer Alpha op de tent aangebracht. Vervolgens werd de hele tent zowel aan de binnen- als aan de buitenkant nageïmpregneerd met AquaTex. Vooral de ritsen, die enigszins "droog" waren, werden door het impregneren praktisch weer als nieuw. Het impregneren is ook goed voor de kleur, zoals de foto’s laten zien.

 
voor na


Als u extra zorgvuldig met uw voortent wilt omgaan voordat u hem voor de winter opbergt, kunt u het beste een wit laken tussen de ramen leggen en de rubberringen verwijderen.

Om de tent drie jaar achtereen buiten te laten staan, is niet iets wat aangeraden wordt en foto’s zijn slechts een voorbeeld van hoe efficiënt Alpha 123 is. De tentreiniger is te koop bij De Vrijbuiter. http://www.vrijbuiter.nl/onderhoudsmiddelen/tentreiniger-alpha-123

Relevante links:

Isabella voortenten
tenten.startpagina.nl
kampeer-uitrusting.startpagina.nl
Kampeerinfo.nl: 14-01-2006
© Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden zonder toestemming en bronvermelding.


<< vorige pagina


Laatste 10 artikelen op Kampeerinfo.nl

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een camping koelkast?

Maximum snelheden met caravan of aanhanger

Rijbewijs B, BE of B+

LPG (autogas) in caravan of camper legaal of niet legaal?

Niet slaan maar schroeven met de Peggy Peg schroefharingen

Zonnepanelen op camper en caravan

Kemdirect toiletkorrels verbeterd

Caravan movers

Hoe voorkomt u dat de zekering op de camping eruit gaat?

De vouwwagenCopyright © 1999-2024 KampeerInfo.nl, onderdeel van Inter-IT B.V. - Contact - Disclaimer - Privacyverklaring