home - kalender - informatie - nieuws - adressen - campings - kampeerwinkels - kampeerbladen - checklist - links - contact

Tips van kampeerders

Vrouwenlogica
Ik wilde na een super droog seizoen mijn voortent van de caravan halen. De grote, 30 cm. ijzeren haringen zaten zo muurvast in de Zeeuwse klei verankerd dat zelfs de sterkste kampeerder het moest opgeven. Ook het hevelprincipe bood geen uitkomst!!!!!!  Natuurlijk verklaarde iedereen mij voor gek toen ik ten einde raad alle haringen aan het eind van de dag voorzag van een flinke plens water. Maar gelukkig had ik er zelf wel een goed gevoel bij want "VIS MOET UITEINDELIJK ZWEMMEN". En ja hoor zondag ochtend kon ik alle haringen zelf met de klauwhamer verwijderen.
Succes bij het afbreken!!!!!

Marja van Eijndhoven

(Koepel)tent droog meenemen
Als je de binnentent, daar waar je de roede insteekt, op die stukken een rits of klitteband opmaakt dan kun je de binnententent eerst droog opbergen en als laatste maak je de buitentent los en loop hieronder naar de douchruimte (of ander vertrek) en daar droog aangekomen, maak je met een handdoek deze buitentent droog en kun je je weg vervolgen. Ik was met de motor en bedacht dit tijdens zo'n stortbui.

Jeen

Kamperen met een baby die al enigzins op verkenning wil?
I.p.v. de box/campingbedje voldoet een opgeblazen zwembadje uitstekend als "vakantieterritorium": onder een boom/struik geplaatst en gecombineerd met een klamboe een prettig koel en insectenvrij plekje! De buggy kan uitstekend functioneren als kinderstoel maar voor hen die qua ruimte iets meer vervoeren kunnen is het bovenste deel van een kubuskinderstoel uitstekend op te vullen met andere materialen en op de camping weer bijzonder handig!

Veel kampeerplezier,
I. Mekers

Herrie compressor bij karsten-tent
"truck-air" compressor die bij Karsten-tenten als extra verkocht wordt nogal veel herrie maakt (op een stille camping dan!) heb ik als accessoire een "verleng-slang" van een meter of 7 laten maken voor deze compressor. Dit is een drukslang die met een speciale koppeling aan de bestaande compressor-slang wordt bevestigd, maar ook weer af te koppelen is. Hiermee kun je de compressor in de auto laten staan en de deur/klep bijna dicht doen. Je hoort er dan praktisch niets meer van.
De compressor werkt overigens perfect. De drukslang en koppeling heb ik laten maken bij de fa. Apco in Alkmaar (meerdere vestigingen in Nederland) en kostte (1998) ongeveer 80,-.

Jules Lauret

Kampeerinfo.nl: 14-01-2006
© Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden zonder toestemming en bronvermelding.


<< vorige paginaHeeft u ook een goede tip? Mail deze naar: tips@kampeerinfo.nl.


Laatste 10 artikelen op Kampeerinfo.nl

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een camping koelkast?

Maximum snelheden met caravan of aanhanger

Rijbewijs B, BE of B+

LPG (autogas) in caravan of camper legaal of niet legaal?

Niet slaan maar schroeven met de Peggy Peg schroefharingen

Zonnepanelen op camper en caravan

Kemdirect toiletkorrels verbeterd

Caravan movers

Hoe voorkomt u dat de zekering op de camping eruit gaat?

De vouwwagenCopyright © 1999-2023 KampeerInfo.nl, onderdeel van Inter-IT B.V. - Contact - Disclaimer - Privacyverklaring