home - kalender - informatie - nieuws - adressen - campings - kampeerwinkels - kampeerbladen - checklist - links - contact

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een camping koelkast?

Bij het aanschaffen van een nieuwe koeling voor uw caravan, camper of in de tent zijn er verschillende overwegingen die u kunt maken. Zo moet u nadenken over de grootte, de koeltechniek die gebruikt wordt in en de overweging of u echt een koelkast nodig hebt of dat een koelbox wellicht ook volstaat. 

De vergelijkingswebsite dik.nl geeft u in dit artikel enkele tips waar u op moet letten bij de aanschaf van een camping koelkast.

De grootte van een koelkast voor op de camping
Afhankelijk van hoeveel ruimte u heeft, kunt u kijken welke koeling voor u geschikt is. Hoewel de meeste caravans en campers slechts ruimte hebben voor een kleiner model, zijn er ook exclusieve campers die ruimte hebben voor een grotere koelkast.
Als u ruimte wilt besparen, kunt u er ook voor kiezen om een koelbox aan te schaffen. Veel koelboxen bieden de zelfde kwaliteit en koelvermogen als veel koelkasten en ze zijn vaak een stuk handzamer.

De juiste techniek van uw koelkast
Kasten die geschikt zijn voor een caravan of camper gebruiken meestal een compressor of absorptie-systeem om te koelen. Beide technieken hebben zo zijn voordelen en nadelen.  

Absorptie
Een absorptiekoeler heeft als voordeel dat hij bijna geen geluid maakt. De meeste absorptiekasten werken daarnaast ook met een 12volt stekker en zijn dus ook eenvoudig te gebruiken in de auto. Een nadeel hiervan is echter dat een absorptiesysteem in hogere temperaturen meer moeite heeft om te koelen.

Compressor
Een koelkast op basis van compressietechniek heeft als voordeel dat hij snel koelt. In sommige gevallen kunnen compressorkasten ook vriezen. Met een compressor kun je tevens een koelruimte inrichten zonder obstakels aangezien de techniek zich achter de kast bevindt. Het nadeel is echter dat je een compressor alleen op 230 volt kunt aansluiten. Een compressorkast is vaak ook zwaarder dan absorptie en geeft een stuk meer geluidsoverlast.
 
Kampeerinfo.nl: 08-01-2016
© Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden zonder toestemming en bronvermelding.


<< vorige pagina


Laatste 10 artikelen op Kampeerinfo.nl

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een camping koelkast?

Maximum snelheden met caravan of aanhanger

Rijbewijs B, BE of B+

LPG (autogas) in caravan of camper legaal of niet legaal?

Niet slaan maar schroeven met de Peggy Peg schroefharingen

Zonnepanelen op camper en caravan

Kemdirect toiletkorrels verbeterd

Caravan movers

Hoe voorkomt u dat de zekering op de camping eruit gaat?

De vouwwagenCopyright © 1999-2023 KampeerInfo.nl, onderdeel van Inter-IT B.V. - Contact - Disclaimer - Privacyverklaring